SOLEN I SKYTTEN 22. NOVEMBER – 21. DESEMBER

Tirsdag 22. november går Solen inn i Skytten, og markerer med det et energiskifte. Vi har akkurat gått gjennom en heftig eklipsemåned i Skorpionen, hvor mange har opplevd at uforløste og til dels utfordrende temaer for n’te gang har kommet opp til overflaten. Slikt gir lett en følelse av aldri å bli ferdig med ting. Men kanskje evner vi å se at underveis i livet har vi utviklet oss og opparbeidet en større modenhet, og kan se gamle skyggesider med nye øyne. Det ligger god healing i å gi slipp. Å utvide horisonten, ekspandere og i klokskap bevege seg videre, er et av Skyttens store temaer.
Nå kan vi søke nye innsikter som endrer vårt perspektiv og virkelighetsbilde både i og utenfor oss selv. Skyttens optimistiske hersker Jupiter befinner seg i intuitive Fiskene hele perioden, så det er en tid hvor dypere kontakt med egen åndelighet og integritet, kan utvikles videre og gi spennende innsikter.
KOMMUNIKASJON OG BEDRE VERDISKAPING
Merkur og Venus befinner seg i Skytten store deler av perioden, hvilket betyr at søkelyset settes på våre sanne verdier og holdningene vi har til disse. Skytten handler om trossystemene våre, og det er viktig å ha noen framtidsvisjoner vi kan relatere til. Det handler om livet og hverdagen vår. Også globalt trenger vi i høyeste grad endringer.
Det er vel på tide at våpen i alle mulige grusomme varianter utgår som middel enkelte statsledere bruker når de skal kommunisere med hverandre. Den type macho holdninger med mangel på respekt for menneskeheten, er så absurd at det nå burde se sitt endelikt. Vi får virkelig kjent på hjelpeløshet, ikke bare i forhold til krigføring, men også klimaskadene vi er vitne til. Så er spørsmålet om endringer kan skje gjennom at vi som enkeltmennesker jobber med oss selv, finner en indre trygghet, og utfra det evner å snu ryggen til styresett som totalt mangler respekt for menneskeverdet. Naivt? Nja, kanskje ikke. Uten redde mennesker kommer ikke krigsglade statsledere langt.
NYMÅNEN VED MIDNATT 23. NOVEMBER
er av det inspirerende slaget. I eget liv kan du bestemme deg for å endre måten du møter repeterende mønstre på, gi slipp, og med det gå inn i en ny fase hvor det du gjør er i tråd med hva som er sant for deg. Inngangen til endringer kan bli enklere rundt denne nymånen. Det er tid for healing, så forsøk å være fleksibel og raus mot deg selv og andre. Hva med å snakke positivt om deg selv til deg selv? Her kan det oppstå en lekenhet, som får deg til å kjenne deg både spontan og fri. Er du raus med deg selv, er du også raus med andre.
NEPTUN KAN TÅKELEGGE
i begynnelsen av desember og skape forvirring av ymse slag. Er noe uklart, vil et godt råd være å lytte innover etter svarene du har i deg selv. Hører du godt etter, skjønner du hva som er riktig. Det gjelder å fjerne frykt og usikkerhet som måtte ligge der og sperre for innsikten. Fra 6. – 10. desember kan kommunikasjonen med andre oppleves noe utfordrende, så tenk godt gjennom hva du trenger å si, og sett gjerne grenser for hva du syns er ok at andre sier til deg. 11. desember går Venus inn i Steinbukken, noe som vil gi de fleste bedre jording, ro og trygghet inn mot julestria.
FULLMÅNEN 8. DESEMBER I TVILLING/SKYTTE
kan bringe fram livsgleden i deg, og aktivere et sterkere behov for frihet. Siden det nærmer seg helg, kan det være lurt å planlegge hyggelige ting som gir påfyll! Det kan være hva som helst, alt fra å lytte til musikk, lese en god bok eller se en film, gå en tur ut i skog og mark, eller samle venner for hyggelig samvær. Gjør det som føles riktig for deg. Og husk at glede ikke behøver å koste noe!
Et godt tips gjennom denne Skyttemåneden er rett og slett å la deg inspirere til å skape noe som gjør hverdagen og livet bedre for deg!
Karaktertrekk for den som er født i Skyttens tegn:
SKYTTEN – SER (ca 22/11 – 21/12) PROFETEN
Element: ILD Kvalitet: BEVEGELIG Hersker: JUPITER Yrke: REISELIV
Skytten preges av optimisme og uavhengighet. De opptrer veldig imøtekommende og jovialt, og har en egen evne til å akseptere folk som de er. De søker å forstå meningen med livet, og har gjerne blikket rettet mot fjerne horisonter. Med Skyttens behov for frihet elsker de å reise, og som naturlige filosofer, reiser de gjerne både i den ytre og den indre verden. Skytten liker å lære, og på den måten finne sin egen sannhet. De er meget intuitive, og er flinke til å se sammenhenger. Grenser og innskrenkninger er det verste som kan skje, noe som bunner i at Skytten er livende redd for å gå glipp av muligheter. Det samme gjelder kjedsomhet. Skytten trenger å ha noe og se frem mot, og ha visjoner å strekke seg etter. Skytten setter seg høye mål som følges med stor, men kontrollert iver. En for sterk og selvopptatt ærgjerrighet kan være et problem.
Av utfordringer kan en lite moden eller presset Skytte være både arrogant og hensynsløs. Taktløs, og med mangel på moral, kan Skytten si ting som sårer andre. De mener ikke å såre, ordene bare plumper ut på en særdeles tydelig og direkte måte. Men selv når de dårlige egenskapene tar overhånd, er den sannhetssøkende Skytten lett å gjennomskue. Skytten er nemlig ikke flink til å lyve.
Stikkord: Sannhetssøkende, sosial, entusiastisk, frittalende, utforskende, filosofisk. Uforpliktende, overdriver, avstumpet/hensynsløs, dogmatisk.
Har du lyst til å lære astrologi på en enkel måte, med utgangspunkt i ditt eget horoskop? Ta kontakt med oss i Stjerneklart på epost:
post@stjerneklart.com