«NU KÖR VI!»

Med dette kanskje noe forslitte svenske uttrykket, spiller vi fanfarer og drar sceneteppet til side for lørdagens nymåne i Vannmannen. Hvorfor det?

 

BEGREPET «VANNMANNENS TIDSALDER» er det mange som har et forhold til. Blant astrologer er det stor uenighet om når denne tidsalderen inntreffer, en del mener at den allerede har vært her en stund, mens andre venter den innen utgangen av århundret. Det kan se ut som mange vektlegger Plutos inngang i Vannmannen som starten, og det skjer for første gang (siden Pluto ble oppdaget i 1930) 24. mars i år.

 

NÅR NYMÅNEN ER EKSAKT 21. januar kl 21.53, står den sammen med Pluto. Selv om sistnevnte fortsatt er i Steinbukken, så er det bare 3 grader som skiller fra nymånen (og dermed også Solen) i Vannmannen. Det går ikke upåaktet hen. Nå er jo Månen i kontakt med Pluto en gang hver måned, og setter ofte i gang sterke følelser og stort drama. Lørdag morgen renner opp med nettopp disse energiene. Hva er vel da bedre enn å rydde ut gammelt emosjonelt slagg, sette en intensjon for hva du vil ha mer av inn i livet – og ankre det rett etter kl 21.53? Plutos oppgave er i stor grad å la alt utdatert avgå med «døden», for at nytt liv skal gjenoppstå.

 

ER DET NOE VI MOTSETTER OSS ER DET FORANDRING. De aller fleste tviholder på alt som er kjent, uansett om det er kjært eller ikke. Vi blir slave av vaner og tankemønstre. Vi er redde for forandring, fordi vi tror vi mister tryggheten. Heldigvis er nymånen på godfot med Jupiter i Væren, det gjør det mye enklere å sette alt i perspektiv og også utvide horisonten. For med Vannmannens energi, er det kun en ting som er sikkert – og det er at ingenting er sikkert. Vannmannens hersker Uranus er som kjent i Tyren, og snur for tiden alt som handler om verdier og trygghet på hodet. Vi blir rett og slett tvunget til å forholde oss til at ingenting blir som før. Da er det vel kanskje like greit å møte det nye med et åpent sinn? I stedet for å motsette oss endringer, heller spørre oss selv om vi lever livet optimalt? Hva kan vi forandre? Og ikke minst – hvordan kan vi leve i best mulig samspill med andre?

 

DETTE ER KJERNEN I VANNMANNENS TIDSALDER. Dens hersker Uranus ble oppdaget på stjernehimmelen i forbindelse med den franske revolusjon. FRIHET – LIKHET – BRODERSKAP (søskenskap er vel kanskje mer riktig i 2023…). Vannmannen handler om menneskeheten. De som er født i Vannmannen er ikke alltid like glad i en-til-en-relasjoner, men be dem om å redde verden så er de først på banen! Gjennom Vannmannens energi forstår vi at vi er ett, at vi hører sammen. Det store fellesskapet. Både demokrati og politikk hører hjemme i Vannmannen. I demokratiske land har borgerne en kontrakt med de valgte lederne/politikerne. Nå ser vi mange steder i verden at det er opprør, ofte i måneder av gangen. Både streik og opptøyer er daglige innslag i nyhetssendingene. Det vi opplever jevnt over, er at kontrakten med de folkevalgte brytes. Selv i Norge, landet som virkelig har råd til å hjelpe, gjemmer politikerne seg bak uforståelige bortforklaringer. Mange av dem har aldri opplevd hvordan det virkelige livet utenfor Stortinget kan være. Ingen forstår hvordan det er å oppleve nød, før man selv står der. For å balansere bildet, så er det ikke bare enkelt å være politiker alltid heller. Mange har gode intensjoner, og gjør en dugelig jobb. Vi må ikke demonisere folkevalgte i en sånn grad at ingen har lyst til å stille til valg, da er demokratiet i fare. Men ett krav er ufravikelig: ikke bryt kontrakten med folket!

 

NÅR PLUTO GÅR INN I VANNMANNEN om et par måneder, skal alle temaene som tilhører Vannmannen transformeres og til og med revolusjoneres. Noen av disse temaene er det humanitære, det sosiale, høyteknologi, vitenskap, politikk, styresett, frihet, likeverd, kunnskap, nettverk og samfunnet som helhet. Alt som går mot Vannmannens og Uranus prinsipper, risikerer å avgå med «døden». Utdaterte holdninger og måter å håndtere kloden på vil måtte ta en slutt. Vi kommer til å se helt nye måter å håndtere gamle problemstillinger på, og det vil være en revolusjonær energi de kommende årene, på godt og vondt. I forbindelse med demonstrasjonene mot pensjonsreformen i Paris denne uken, refererer NRKs reporter til hva fagforeningene visstnok skal ha sagt: de truer med å kutte strømmen til politikerne, så de kan få kjenne på hvordan det er å være uten praktisk og sosialt sikkerhetsnett. Dette er veldig «Uranus» på mer enn den revolusjonære måten, planeten «hersker» nemlig også elektrisitet.

 

Det som er veldig viktig å huske på – i Vannmannens ånd – er at h v e r  o g  e n  a v  o s s har et ansvar! Fordi hver og en av oss er en del av menneskeheten – og vi alle har like stor verdi. Selv om det ulmer, er det lov å bruke huet. En revolusjon behøver på ingen måte å være fysisk. Dagen etter nymånen, 22/1 kl 22.45 «snur» også Uranus etter å ha vært retrograd siden 24. august. Da blir det enklere å ta tak i forandringene du ønsker. Denne nymånen vil uansett kanskje gi oss en pekepinn på hva vi har i vente de neste årene.

 

To be continued…

 

GOD NYMÅNE!

 

Visste du at ASTROLOGI også er et av Vannmannens temaer? Dersom du har lyst til å lære dette spennende verktøyet, så tilbyr vi nettkurs du tar helt i ditt eget tempo. Kurset har fokus på ditt eget fødselshoroskop, så du blir kjent med deg selv via astrologiske «briller».  I Stjerneklart er vi opptatt av enkeltmennesket, derfor er personlig oppfølging inkludert i kursavgiften. Grunnkurset vårt består av 8 moduler, og koster kr 2.500,- også inkludert eget horoskop ved oppstart, samt en skriftlig minitolkning ved kursslutt. For mer informasjon, send en epost til: post@stjerneklart.com