NÅ KAN DU VELGE – VIL DU VÆRE OFFER ELLER MESTER?

Nymåne i Fiskene mandag 20. februar kl 08.05.

SKULLE ØNSKE AT… hvor mange ganger sier vi ikke de ordene i løpet av livet? En av universets «lover» sier at det du sender ut, kommer tilbake. Det gjør det. For at noe skal bli mer enn bare et ønske, må vi tenke annerledes. Ellers bare repeterer vi tilstanden av «ønske». Ved å ønske overlater vi også til «noe» eller «noen» å oppfylle det vi vil ha. Vi legger ansvaret for livet i andres hender, og ender stort sett alltid opp desillusjonerte og med følelsen av å være et offer. Dessverre blir vi opplært til at alt er begrenset, og at vi må godta plassen vår. Vi overlever, men vi lever ikke. Vi tror ikke at det er mulig å ha det annerledes, og dersom vi vil ha forandring så krever det harde tak for å komme seg fremover med museskritt. Resultatet er at vi kansellerer hårete mål, og ikke en gang prøver. Og om vi har prøvd, så ender vi gjerne opp syke og utslitte, ofte etter å ha kjempet og kjempet. Så hva er det som gjør at noen da faktisk lykkes med å nå målene? Hva gjør for eksempel medaljevinnende toppidrettsutøvere annerledes?

DET HANDLER OM BEVISSTHET OG VILJEN TIL Å BRYTE MØNSTRE. Forandring er noe av det mest smertefulle vi går gjennom, alt i oss skriker etter å opprettholde status quo – samme hvor ille vi måtte ha det. Vi søker trygghet, og godtar til og med tryggheten i å ha det dårlig. Mange repeterer livet om og om igjen. Kommer i samme situasjon for n’te gang. Hva skal til for å skape endring? Om du har mulighet, sett av en dag, en time eller bare 10 minutter. Steng alle lyder ute, gå vekk fra skjermer og støy. Å oppsøke et stille sted i naturen anbefales på det varmeste. Sett deg ned og lukk øynene, og søk innover i deg selv. Hvem er DU? Om du kunne velge på øverste hylle, uten at andre, noe eller noen begrensninger hindret deg, hvordan ville du levet livet da? Hva ville du ha fylt det med? Hvilken følelse skulle vært den du kjente mest på? Hva er ekte for deg? Hvilke behov har du? Skriv gjerne ned (med penn og papir så hjernen lettere registrerer det du skriver) hva som kommer til deg. Når det kommer begrensende tanker som «men det klarer jeg ikke» så sett de til side. Husk at du skal være i det ubegrensede. Gjenta dette så ofte du har mulighet. På denne måten bevisstgjør du deg selv, og når du begynner å få tak i hvem du egentlig er kommer viljen til forandring. Det er også helt gratis. I det øyeblikket du tar et bevisst valg, endrer du også din egen oppfatning og virkelighet. Det som er sant for deg i ditt indre, er det samme som den virkeligheten du til enhver tid manifesterer i det ytre. Vi kan ikke forandre andre, men vi kan skape forandring i oss selv. Når vi slutter å skylde på omstendighetene, går vi ut av offerrollen og inn å mestre. Vi blir mestere i eget liv, vi tar ansvar for oss selv. Bare tenk hvordan verden ville sett ut om alle gjorde det!

SÅ HVA HAR DETTE MED NYMÅNEN Å GJØRE? Denne nymånen er i Fiskene, og Fiskenes tegn er kjent for å være snill, oppofrende, altruistisk, sensitiv, empatisk, idealistisk, drømmende, intuitiv, spirituell og kunstnerisk. De gir gjerne alt, og har vanskeligheter med å ta hensyn til seg selv. Resultatet kan bli at de etterhvert føler seg som et offer. Da er veien til dagdrømming, eskapisme (i verste fall vinflasken) og det å ikke forholde seg til realitetene kort. Men om Fiskene derimot tar ansvar for seg selv og eget liv (det er ikke egoistisk men altruistisk), så er dette mennesker som virkelig kan utrette utrolig mye både for seg selv og menneskeheten. De har som oftest en sterk kontakt innover, som er så naturlig at de tar det som en selvfølge. Vi har flere kjente, trygge ledere som er født i Fiskene, blant annet Kong Harald, tidligere statsministere Erna Solberg og Jens Stoltenberg – sistnevnte er sågar NATO-sjef med et ikke ubetydelig ansvar for menneskehetens skjebne videre.

NYMÅNEFASEN er den beste tiden å sette intensjoner, så frø og gi seg selv en ny start. Denne nymånen står sammen med Saturn (som fortsatt er i Vannmannen), så her ligger det en sterk mulighet til å forme nye rammebetingelser for hver enkelt. Det er opp til oss hvordan vi møter livet, og hva som er sant for oss. Jupiter hersker trossystemet, og den befinner seg sammen med Chiron i Væren under nymånen. Væren er identiteten vår og Chiron våre dypeste sår, men også healeren. Vi kan velge å gripe denne muligheten til å bli hele(t), dersom vi drar av plasteret og klemmer ut materien. Jupiter søker alltid å utvide horisonten, og vil ha sannhet. Noen ganger trenger vi å gi slipp på en livsløgn eller to, for å bli fri. Det er uansett bare oss selv vi til syvende og sist bedrar.

GOD NYMÅNE!

 

Dersom du har lyst til å lære ASTROLOGI, så tilbyr vi nettkurs du tar helt i ditt eget tempo. Kurset har fokus på ditt eget fødselshoroskop, så du blir kjent med deg selv via astrologiske «briller». I Stjerneklart er vi opptatt av enkeltmennesket, derfor er personlig oppfølging inkludert i kursavgiften. Grunnkurset vårt består av 8 moduler, og koster kr 2.500,- også inkludert eget horoskop ved oppstart, samt en skriftlig minitolkning ved kursslutt. For mer informasjon, send en epost til: post@stjerneklart.com

 

I stjerneklart er vi to astrologer med flere tiårs erfaring, Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland.

 

 

Foto: Unsplash/Jian Fan