STEINBUKKENS FULLMÅNE I KREPSEN natt til onsdag 27.12 kl 01.33 – tid for å koble av og kose seg!

 

Dette er årets siste fullmåne, og den kalles med rette Vintermåne. Solen står nå i solide og ærverdige Steinbukken, mens Månen befinner seg i følsomme og familiekjære Krepsen.

DENNE FULLMÅNEN har mange gode aspekter knyttet til seg, og gir derfor en positiv og støttende energi til flere ulike behov. Det gjelder å benytte seg av dagene i romjula for den som kan. Skulle du være av den aktive typen som liker å sette i gang ting, er det å ta initiativ og skape glede både for deg selv og andre, veldig aktuelt nå. Med Mars i Skytten er det lett å engasjere seg. Mange kommer seg ut på tur i det vakre vinterlandskapet, andre inviterer noen til seg/eller stikker selv innom på besøk. Månen i Krepsen liker å være sammen med sine nære og kjære. Her avhenger alt av den enkeltes behov. Er du av den bedagelige typen, vil f eks en god film, eller å lese en bok du aldri har tid til å lese i en travel hverdag, bidra til å lade opp batteriene. For andre betyr indre ro å ta fram strikketøyet og bare lar tankene vandre. Det er mangt og meget som gir livsglede og mening i hverdagen. Det viktige er å gjøre det du har lyst til av overkommelige mål, og her kan Steinbukkens utholdenhet hjelpe deg.

SATURN SOM HERSKER I STEINBUKKEN, gir mulighet for struktur og orden til det du måtte trenge hjelp for å fullføre. Her er selvdisiplin, konsentrasjon og utholdenhet, stikkord. Denne fullmånen inspirerer til kreativitet, gjerne i rolige omgivelser. Sjansen for å realisere det du bestemmer deg for, er større enn til vanlig. Her er det duket for å kunne gå fra planlegging til gjennomføring.

MÅNEN befinner seg i sitt eget tegn Krepsen, hvor den er både sensitiv og beskyttende. Den står nå på go’fot med både Saturn og lykkeplaneten Jupiter, og egner seg godt til å tilbringe romjulsdagene sammen med familie og venner. Sammen med Steinbukken, blir tradisjoner viktige. Men mange gamle tradisjoner er i endring, og nye oppstår. Er du en av dem som oppnår indre likevekt og balanse ved å tusle rundt i ditt eget bedagelige tempo uten å måtte gjøre noe som helst, kan det gå inn under kategorien egenomsorg. Det er viktig å ivareta egne behov. Fullmånens gode aspekt til Jupiter gir mange en følelse av optimisme, selvtillit, mestring og lyst til å fylle på med meningsfullt innhold.

KJÆRLIGHETSPLANETEN VENUS befinner seg i intense Skorpionen, godt aspektert med både Neptun og Pluto. Her settes mange dype følelser i sving. Forelskelsens rus er en av dem, og skal nytes til fulle, der det er på sin plass. Men du kan også rett og slett bli inspirert til å skape noe dypt og inderlig, og mang en kunstnersjel kan kjenne på en ekstra sterk skaperglede under denne fullmånen og dagene rundt.

KOMMUNIKASJONSPLANETEN MERKUR GÅR FORTSATT RETROGRAD, og vi skal ikke glemme at det også lett kan oppstå misforståelser. Merkurs aspekt til Neptun betyr gjerne økt sensitivitet, og med Venus i Skorpionen kan følelsene ta overhånd. Det er viktig å gjennomskue hvis man f eks skulle bli manipulert. Da er det lett å reagere først, og tenke etterpå. I tillegg kan man ha i tankene at Merkur har et tett aspekt til Mars, noe som fort kan resultere i en altfor skarp tunge med påfølgende røffe uttrykk. Tankene kan bli veldig klare, tydelige og bestemte. Her har vi igjen et aspekt som må ses i lys av situasjonen som oppstår. For noen kan det være lurt å telle til ti før man sier det man mener, for ord kan som kjent ikke tas tilbake når de er uttrykt. Men for andre som burde sagt fra for lenge siden, kan dette være tiden for å bringe på bordet, si klart fra og rydde opp i det som ligger og ulmer under overflaten. Noen ganger er det akkurat det som må til for å få fred i sjelen. Solen i Steinbukken og Månen i Krepsen gir anledning til å ta seg selv på alvor og nære egenkjærligheten.

GOD FULLMÅNE!

Photo by Josh Miller omUnsplash.com