TOTAL SOLFORMØRKELSE I VÆREN – BARE SANNHETEN SETTER OSS FRI!

MANDAG 8. APRIL KL 20.20 er det nymåne, en av de mest intense dette århundret! Det er blant annet total eklipse, og derfor vil energien påvirke oss i mange måneder fremover. Som alltid ved nymåne står Månen og Solen på samme grad i samme tegn. Det som denne gangen forsterker det hele, er at også Chiron befinner seg på eksakt samme sted. De tre er alle på 19 grader og 24 bueminutter i Værens tegn (for den som kan litt astrologi). Chiron er det stedet i oss som alltid verker, uansett hvor bra vi ellers har det. Inntil vi renser såret, vil verken fortsatt være der. Logisk!

 

FULLMÅNEN OG EKLIPSEN 25. mars satte i gang veldig mye, og var forbundet med fortid. I dagene etterpå har mange opplevd at noe eller noen man trodde man var ferdig med, igjen har entret scenen. Da må vi velge hvem som skal være hovedpersonen i fortellingen om eget liv. Hint: deg selv. For det er alltid oss selv som er fellesnevneren i alt vi opplever. Og vi erfarer personligheten vår gjennom andre mennesker, i form av andres reaksjoner, tilbakemeldinger og handlinger i forhold til oss. Ut ifra hva sjelen vår ønsker å erfare, er vi medskapere av eget liv. Som regel er dette helt ubevisst, og vi kan genuint tro at vi faktisk aldri har ansvar for noe som helst av vanskelige ting som skjer, «det er alle andre». Som voksne har vi fullt ut ansvar for alle våre handlinger. Loven om karma er loven om årsak og virkning. Du gjør noe, du får et resultat. Alt vi sender ut, kommer tilbake. Er du ikke fornøyd med resultatet, må du se hvordan du kan gjøre det på en annen måte.

 

NYMÅNEN OG EKLIPSEN 8. april er neste kapittel i fortellingen. For heldigvis står ikke verden stille! Det eneste sikre vi vet, er at alt er i kontinuerlig forandring. Vi har alltid en ny mulighet til å gjøre ting bedre, dersom vi velger å aktivt endre noe i livet. Da må vi begynne på det eneste stedet vi kan gjøre noe med: i oss selv. Her er det vi får en kraftfull drahjelp fra stjernehimmelen nå. For Værens tegn handler om identitet og også om barnet i oss. Væren vil finne ut hvem hen er i forhold til andre (og har derfor et sterkt konkurranseinstinkt). De fleste opplever ting i barndommen som i verste fall kan hindre et godt voksenliv. Vi får skrubbsår, og om vi har gode voksne rundt oss som hjelper, veileder og trøster, så kan sårene gro uten av vi får mèn av det. Vi heles, har forstått noe og går videre når smerten anerkjennes.

 

Har vi derimot opplevd ting vi ikke har fått anerkjennelse for, blir det raskt vanskeligere. I noen familier er det tabu å si at man har det vanskelig, fasaden er viktigere enn menneskene. Andre kan gå rundt å kjenne på skyld og skam over noe de har blitt påført, og tro det er deres egen feil. Barn og unge kan også la være å fortelle voksne om noe vondt de har opplevd, for ikke å belaste mamma eller pappa. Listen er lang, og kan vel oppsummeres med at det ikke finnes vanskelige barn, men mange barn som har det vanskelig (og f eks utagerer i barnehagen og på skolen, eller blir helt stille).

 

 

SOM VOKSNE PREGES VI AV BARNDOMMEN, på godt og vondt. Har du hatt det trygt og blitt møtt med ubetinget kjærlighet, så er ingenting bedre enn det. Men har du opplevd utfordringer som du ennå ikke har bearbeidet så kommer denne nymånen som bestilt. Chirons involvering kan løfte oss ut av dype sår, dersom vi velger å la det skje. Barndomstraumer kan leges, så vi blir hele. For det vi bærer med og i oss preger væremåten vår. Ting vi lar ligge i vårt eget mørke, sanses ofte av andre. Og om vi forsøker å holde noe skjult, bindes energien vår opp. Da er det lett å møte veggen i voksen alder. Det er alltid godt å snakke med noen, enten det er noen som står oss nær eller en profesjonell. Noe av det beste vi kan gjøre for andre, er å få det godt selv.

 

UNDER NYMÅNEN ER KONJUNKSJONEN MELLOM JUPITER OG URANUS nesten eksakt (helt eksakt blir den 20. april). Dette hjelper oss til å få frem sannheten. Enten vi har fortrengt en sannhet om oss selv eller i eget liv, eller ikke har villet se en sannhet f eks om noen andre, så kan du bli overrasket over hvordan og på hvilken måte dette kan komme frem nå. Se hvor i horoskopet du har Jupiter og Uranus, så vet du mer om på hvilket område dette gjelder for deg. Samtidig er Merkur retrograd frem til 25. april, så indre prosesser er i høysetet. Det kan være lurt å vente med konfrontasjoner av sannheter til etter den datoen, det er ikke sikkert bildet er komplett ennå.

 

VÆRENS HERSKER MARS er i Fiskene sammen med Saturn. Det holder litt av den sterke Vær-energien i sjakk, slik at du kan tenke før du handler. For øvrig omtales dette aspektet som å trykke inn både gass og brems samtidig, og håpe at det går fremover. For å få fremdrift (Mars) må du vite hva målet (Saturn) er. Vi har alle muligheten til en frisk start, til uavhengighet og en ny individualitet nå. Sjekk hvor i fødselshoroskopet du har Væren, så vet du mer om hvor nymånen og eklipsen utspiller seg akkurat i ditt liv.

 

 

GOD NYMÅNE!

 

 

 

Photo by Allef Vinicius on Unsplash