TRANSFORMERENDE FULLMÅNE ONSDAG 24. APRIL – SLIPP LYSET TIL I DYPET

Av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland

 

Vi lever i en tid hvor vi trenger å tenke nytt, også i egne liv. Måten vi har håndtert situasjoner på frem til nå, har for mange sluttet å virke. Det er frustrerende å gjøre så godt man kan, og likevel ikke komme av flekken. Så hva trenger vi for å komme oss videre?

 

Klokken 01.48 24. april er det fullmåne på 4 grader i Skorpionen.

 

Ved fullmåne står alltid Solen og Månen i opposisjon til hverandre, Solen (jeg’et) lyser opp Månen (følelsene). Det er på denne tiden hver måned det er lettest å få tak i de dypere lagene i oss selv.

 

DENNE FULLMÅNEN aktiverer de to staeste av alle de tolv stjernetegnene: Tyren og Skorpionen. Ingen av dem er særlig interessert i forandring. Forenklet sagt kan vi si at Tyren ikke vil forstyrres der hen ligger i hengekøyen en mild sommerdag og lukter på blomstene rundt seg. Skorpionen vil heller ikke ha nysgjerrige blikk, der hen jobber i det mørke dypet for å finne noe som kan sikre egen trygghet. Men hva skjer når Tyrens motstand mot endring ikke oppdager eller vil innse at festene til hengekøyen er i ferd med å ryke? Eller når Skorpionen har gravd så langt ned at hen støter på harde fjellet og blir stående bom fast, og kjenner skammen bre seg i hver celle i kroppen? Ingen av delene er særlig hensiktsmessige, og kan absolutt unngås!

 

PLUTO ER DRAHJELPEN vi nå får full tilgang til de neste ukene, med kvadraturet den har til fullmånen. Pluto handler om de dypeste sidene av livet, f eks makt, avmakt, frykt, aggresjon, psyken, cellene og dyp transformasjon. Om vi er villige til å gå ærlig inn og kjenne etter hvor vi står fast, er denne fullmånen en gavepakke og en skikkelig drahjelp for å skape et gjennombrudd og dypere forståelse. Utfordringen er at vi som regel møter oss selv, og ærlig må erkjenne vår egen rolle i det hele. Sett med karmiske øyne, er det umulig å skape endringer uten at vi forstår sammenhengen mellom handling og konsekvens. Karma er ikke straff, selv om det kan oppleves straffende og repetere en kjip situasjon. Karma er den dype forståelsen av årsak og virkning. Når vi har forstått og knekt koden, er vi fri! Da løftes energien og dermed cellene (transmutasjon), og vi transformerer. Den nye vibrasjonen er høyere enn den gamle, hvilket gjør at vi tiltrekker oss andre mennesker og situasjoner. Derfor skal vi ikke frykte det å gi slipp, eller la noe eller noen gå.

 

JUPITER OG URANUS har akkurat hatt et sterkt møte i nettopp Tyren. Begge planetene handler om fremtid, og forbindes med de høyere sfærer. For de som kjenner til chakrasystemet, så er dette et møte mellom rot- og kronechakraet. Vi må ha jording (fungerende rotchakra) for å manifestere ideene og inspirasjonen (kronechakra) vi tar ned. Da kan vi skape fremtiden vi ønsker. Møtet mellom de to er avtagende, men vil fortsette å påvirke noen uker til. Dette møtet kan ha vært avgjørende for innsikt i hvilke endringer som må til for å komme videre.

 

Møtet mellom Jupiter og Uranus finner sted med jevne mellomrom, og er de gangene vi gjerne starter et nytt kapittel i livet. En nyttig øvelse kan være å ta et ærlig(!) tilbakeblikk på hva som skjedde under de forrige møtene, som fant sted i 2010/2011, 1997, 1983, 1968/1969 og 1954/1955. I 1941 var forrige gang de to sto sammen i Tyren. Bruk fullmånens energi for å kjenne etter hvilken følelse som kanskje var felles for disse periodene, da er du langt på vei til klarhet rundt hvilke valg som tas nå.

 

SATURNS plassering i Fiskene hjelper til med å re-forme(re) veien. Saturn trives ikke veldig godt under vann, og kan føle at det er vanskelig å skape et godt rammeverk. Det gode med vann, er at det løser opp i harde grenser og væremåter. Så er det å tåle at vi ikke har helt trygg grunn under føttene – ennå. Ved nymånen 8. mai blir det lettere å få ting på plass, så bruk tiden frem til den ved å kvitte deg med absolutt alt som er utdatert både av væremåter og mønstre. Fysisk rydding av rot er også god terapi i disse tider, og hjelper for å bli klarere i både tanker og følelser.

 

MERKUR GÅR RETROGRAD til dagen etter fullmånen, og det kan være lurt å vente med og ta viktige avgjørelser til begynnelsen av neste uke. Da er Månen i Steinbukken, og vi blir mer rasjonelle. Merkur samhandler for tiden med både Nordnoden, Chiron og Venus, og det forsterker sårbarheten vi kan kjenne i vårt indre. Hvem vi er eller ønsker å være, hvilken identitet vi har og hva og hvem vi verdsetter er temaer på bordet under fullmånen.

 

Ett er helt sikkert, vi blir nødt til å ta stilling til oss selv på et langt dypere plan enn vi vanligvis pleier. Når trollet kommer ut i solen, sprekker det. La fullmånens energi sette deg fri!

 

GOD FULLMÅNE!

 

 

I forbindelse med denne fullmånen, har vi tilbud på KARMISK HOROSKOP. Det er en rapport på ca 10-20 sider, og gir innsikt i hvilke dype temaer du trenger å jobbe med for å bli fri. Rapporten koster kr 400,- (normal pris er kr 500,-) frem til nymånen 8. mai. Send en epost til post@stjerneklart.com for å bestille.

 

Dersom du lurer på hva som aktiveres i livet ditt ved denne fullmånen, så sjekk hva du har på rundt 4 grader i Tyren, Løven, Skorpionen og Vannmannen.

 

Stjerneklart tilbyr også ASTROREADING hvor vi går i dybden av fødselshoroskopet, prisen er kr 900,- for en time (60 minutter). Send epost til post@stjerneklart.com for mer informasjon eller bestilling.

 

 

 

 

FOTO: Unsplash/SAM