Kommunikasjonsplaneten Merkur går retrograd i perioden 7. juli – 2. august

Det skjer mye på stjernehimmelen i juli, og mange kan oppleve at livet byr på en del ulike og intense utfordringer av ymse slag. Dette setter i gang prosesser i oss, og det kommer dager hvor vi kanskje er bedre tjent med å holde igjen, fremfor å gi uttrykk for hva vi føler og tenker. Eller kanskje ikke…

MERKUR hersker over Tvillingene og Jomfruen, og representerer tanker, intellekt, kunnskap og kommunikasjon. Det er velkjent i astrologiske kretser at perioder der Merkur går retrograd, ofte er preget av uklarhet og misforståelser. I den grad det er mulig, bør man unngå å gjøre viktige avtaler, og holde en lavere profil. Skal du skrive under på noe i denne perioden, så husk å lese nøye alt som står med liten skrift. Sommeren er høysesong for reising, og skal du f eks fly, så beregn ekstra god tid. Forsinkelser rundt transport er ikke uvanlig i perioder hvor Merkur går retrograd.

MERKUR starter sin retrograde bevegelse søndag 7. juli i herskapelige Løvens tegn, samtidig som kjærlighetsplaneten Venus, som for tiden befinner seg i Krepsen, danner kvadratur til den sårbare asteroiden Chiron. Her kan vi føle oss litt ekstra tynnhudet og nærtagende, hvilket lett kan føre til at både stolthet (Løven) og misforståelser (Krepsen) tar overhånd. Det kan være lurt å sjekke fakta før du konkluderer, også fordi den kraftfulle planeten Mars samtidig er i Løvens tegn, og sammen med Merkur danner de en sterk allianse. Denne kan fort bli merkbar. På den ene siden kan det føre til dager med stor kreativitet og skaperkraft, hvor du føler deg både handlekraftig og effektiv. Det er bra! På den annen side kan disse to trigge og aktivere en sterk irritasjon i oss som kan komme til uttrykk i form av sinne og frustrasjon. Kanskje får du lyst til å si både det ene og det andre til noen rundt deg. Men det kan like gjerne være du som utsettes for denne energien fra andre, og trenger å skjerme deg mot den andres ufine uttrykk.

EN GOD MÅTE å bruke en Merkur retrograd periode på, er å ta deg tid til å tenke grundig gjennom ting. Det er en fin tid for indre opprydding i det mentale sinnelaget, få orden på tankene og reflektere over hva som er viktig. Å rydde opp i tankene kan bidra til større klarhet, mindre stress og gjør det lettere å få oversikt slik at du kan prioritere det som er viktig for deg.

MERKUR starter som sagt sin retrograde bevegelse i ildfulle Løvens tegn. Når vi kommer til 20. juli går Merkur tilbake til Krepsens tegn i noen dager, og fokuset rettes da mot følelseslivet og hva vi trenger for å føle oss trygge. Forholdet til familie og nære relasjoner blir på nytt et tema, og avhengig av hvordan situasjonen er for den enkelte, kan vi kjenne på enten sårbarhet og lengsel etter tilhørighet, eller takknemlighet over å ha dette. En retrograd periode gir oss både muligheten til å reflektere over indre verdier og til å tenke gjennom hva vi trenger for å ha det bra, og også hvordan vi kan skape dette i livet.

25. JULI står Merkur og Venus sammen i omsorgsfulle Krepsens tegn. Kanskje er dette en god dag for å ta tak i og snakke ut om ting.

Husk at når vi går i dype prosesser i oss selv har vi mulighet for vekst og utvikling. En opprydding i vårt indre kan gi oss den innsikten vi trenger for å få til det livet som gir oss best mulig innhold og mening.

Photo by Alexander Andrews on Unsplash